Wandelroute

Cafetaria Bijna Thuis is gevestigd in het mooie 'oude' gedeelte van Wijlre. Met een speeltuin, Jeu de Boulesbanen en het millioenenlijntje dat stopt aan ons gezellige terras, maakt het een unieke locatie. Daarnaast beschikken wij over een ruim aanbod aan parkeergelegenheden. Deze parkeerplaatsen hebben wij aangelegd zodat u een mooi startpunt heeft van uw wandel- of fietstocht langs een mooie route door het fantastische Heuvelland dat onze cafetaria omringt.

Vanaf onze cafetaria wandelt u richting de watermolen, welke u nog werkend kunt bekijken. Vervolgens trekt u in de richting van Stokkem waar u prachtige vijvers kunt bekijken. Via de bosrand vervolgt u uw weg waar u bij het bankje een prachtig uitzicht heeft. Nu komt het sportieve stukje van de route, een steile klim leidt u naar een plateau waar u verder wandelt over een aantal veldwegen.

Tijdens deze heuvelachtige wandeling wandelt u langs de rand van de Sousberg met prachtig panorama en dan duikt u even het bos in. Vervolgens zet u uw reis voort en komt u via de Sousberg en het bos weer terug bij cafetaria Bijna Thuis, u bent dan ook daadwerkelijk bijna thuis, omdat u daar de auto gemakkelijk heeft kunnen parkeren.

Miljoenenlijntje: Zoals iedereen in Limburg, en ver daarbuiten weet is er de miljoenenlijn. Een spoorlijn welke niet meer voor steenkolen, maar enkel nog voor de toeristen rijdt. Het is een spoorlijn waar een unieke stoomtrein op rijdt, welke voor toeristen, en uiteraard voor lokale belangstellenden, te betreden is. Deze trein rijdt langs alle unieke plaatsen in de regio en rijdt van Kerkrade langs onder andere Simpelveld en Wijlre naar Schin op Geul. De halte van Wijlre is praktisch bij ons op de stoep, wij zijn dus het lekkerste station op de route. Combineer uw reis met een heerlijk hap bij Cafetaria Wijlre. 

Klik hier voor onze wandeling